Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Vet du inte vad för slipmaskin som passar bäst att använda hemma? Man brukar säga att det finns fem typer av slipmaskiner att välja mellan för hemmabruk. Dessa är bänkslipmaskin, planslipmaskin, bandslipmaskin, excenterslipmaskin och vinkelslipmaskin. Alla dessa slipar finns att hitta i en mängd olika fabrikat, med olika effekter samt att det kan finnas tillbehör av varierande slag.

Bänkslipmaskin

En bänkslipmaskin är bra att ha om du är en person som gillar att använda hobby och hantverksverktyg. Fördelen med denna slipmaskin är att det finns utbytbara slipskivor, för att kunna slipa olika saker. Du kan slipa upp och ge skärpa åt allt från mejslar till yxor.

Planslipmaskin

En planslipmaskin är bra då den kan användas till att göra finslipning av golv som ett exempel. Det är inte bara trä som går bra att slipa med denna, utan även plast och vissa plåtytor. Ibland kallas planslipmaskinen för finslip.

Bandslipmaskin

Bandslipmaskin är något som ofta används stationärt. Det är därför viktigt att du på enkelt sätt kan spänna upp i ett stativ eller sätta fast den med en skruvtving. Denna slipmaskin används ofta för att göra planslipning av stora ytor. Därför bör du välja en modell med en effektiv dammutsugning. Utrusta den även gärna med tväranslag, sid och geringsanhåll för att kunna nyttja denna slip fullt ut.

Excenterslipmaskin

Excenterslipmaskin är något som utvecklats av rondellmaskinen. Denna slip arbetar excentriskt. Det innebär att den går fram och åter medan slipbladet roterar. Med denna slip kan du få bort färg, rost, spackel samt att du med den kan slipa och polera material som trä, metall med mera.

Vinkelslipmaskin

Vinkelslipen är ett bra verktyg om det är så att du vill kunna dels grovslipa, dels kunna kapa material som sten, metall och trä. Denna typ av slip finns i varierande effekter samt för både en och tvåhandsbruk. Komplettera gärna med ett kapbord och minst ett tiotal andra tillbehör.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here