Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Är du trött på din gamla sängram och vill byta den till något nytt? Ibland är det ju så att du kanske har en bra säng, eller ja, en bra madrass, men att sängramen i sig är något du inte alls gillar. Du kanske har en gammal sedan innan, som du bara satt i en resårbotten i? Att ha en bra säng är ju viktigt, men det är ju minst lika viktigt att trivas med sin sängram. Sen finns det ju de som skippar att ha sängram överhuvudtaget och bara satsar på att ha en snygg sänggavel samt ben på själva resårmadrassen.

Olika val av sängar, madrasser och sängramar

Ett vanligt sätt att kombinera ihop en säng på, det är att man tar en resårmadrass och en sängram att ha den i. Dock kan en resårmadrass även stå fritt för sig själv, genom att man skruvar på ben under den. Sedan ha med eller utan en sänggavel. De flesta sängramar har både huvudgavel och fotgavel, men det finns även de som är helt utan det.

En säng som många gärna väljer att köpa idag, det är kontinentalsäng. Den har oftast inte en sängram, utan den består av resårbottnar med ben. Sedan en eller två madrasser på denna samt en matchande sänggavel.

En ställbar säng, den kan du ha utan eller med sängram, vilket du gillar bäst. Fördelen med en ställbar säng, är just att du kan höja och sänka den, både vid huvud och vid fötterna.

Hitta rätt säng för dig

Oavsett om du vill ha en sängram eller en madrass på ben, så är det bra att välja en som du kan sova bra i. Madrassen i sig har ju olika hårdhet/mjukhet. Det gäller att ha rätt för din kropp. Det så att du faktiskt blir utvilad när du sover i din säng.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here