Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hur du kan få en bra sömn är ett ämne som diskuteras ofta och mycket. Olika tips, råd och expertuttalanden roterar i medier och ifall du hamnar i gruppen av personer som har sömnproblem, kan du utan tvekan få massor med intressanta vägledningar.

Sängen är sömnens stora och bästa vän. Ingen tvekan! Och när vi säger säng menar vi så klart allt som ingår i det begreppet, nämligen madrassen, kudden och själva sängramen.

Många menar att den rätta bäddmadrassen bådar för sköna nätter och det är ett faktum som ingen strider mot. Mer om bäddmadrasserna finns att läsa här https://www.battrenatter.se/baddmadrasser.html. Flera intressanta synpunkter finns under nästa rubrik.

Med bäddmadrassen i centrum

Att sätta bäddmadrassen i centrum för att få en bättre sömn är något som alla bör göra.

Madrassen ska anpassas ens egna kropp och dess specifika behov. Vissa föredrar en mjukare variant medans andra vill helst ha en lite hårdare. Observera att en alltför hård madrass kan leda till stora ryggproblem som kan vara svåra att bli av med. Samma regel kan egentligen även applicera för det mjuka alternativet.

Vad är då rätt sängmadrass? Många väljer idag att rådfråga en expert eller en kiropraktiker innan de tar sitt slutliga köpbeslut och det är helt rätt. Om du dessutom har ryggproblem så en sådan konsultation ett måste. Med andra ord, läs på, skaffa dig all information, fråga en expert och när allt detta är gjort köp din madrass.

Tre sängtyper

Om madrassen är utvald gäller det att rikta blicken mot själva ramen. Det finns tre huvudsakliga sängtyper- ramsäng, ställbar säng och kontinental säng. Ramsängen kanske är den vanligaste sängtypen och är känd för sin stora stabilitet. Den ställbara sängen erbjuder sänkbara fot-, och huvudändor.

Kontinentalsängen är en lyxig variant som kräver ganska mycket plats. Med sina dubbla madrasslager och ståtliga utseende bådar den för bättre nätter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here