Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

För många av oss är träning en livsstil. Idag går det att träna på en mängd olika sätt och med olika sorters redskap. Jag vill slå ett slag för det så kallade träningsbandet. Ett träningsband är ett redskap i form av ett band. Det finns de som är som gummiband, träningsband i tyg, så väl som det finns träningsband med handtag. Det har blivit allt mer populärt med denna sorts träningsredskap. Det som är bra med dem är att du kan göra i stort sett vad som helst för träning med det. Du kan alltså få en mycket varierad träning samt även komma på egna övningar du kan använda dig av.

Olika sorters träningsband

En vanlig typ av träningsband är träningsband med handtag. Det är då ett band som har två handtag, ett i var ände. Det kan även finnas en extra ögla att ha foten i. Detta band är även enkelt att fästa i en dörr, i en stolpe eller liknande. Sedan finns det de som heter TRX band. TRX i sig är ett märke och modell av träningsband. Sedan finns det även enklare varianter av träningsgummiband. De består då av elastiska träningsband i form av gummiband. En del av dessa har även de handtag.

Vilket träningsband passar dig?

Vad du ska välja för träningsband att satsa på, det beror lite på vad du vill ha. Det finns ju flera alternativ och olika prisklasser på dem. Du kan ju med fördel köpa ett par olika sorter för att komplettera dem med varandra. En del träningsband passar bättre för att träna underkropp, andra för din överkropp. Om du är ute efter att hitta bra övningar att göra, så finns det flera bra beskrivningar på nätet så väl som videos. Du kan även sätta samman egna övningar som passar dig och din egen nivå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here