Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

I hemmet är det bra att ha olika lampor och belysning. Dels för att du behöver ha ljus för att se, dels behöver du ha lampor som skapar stämning. Man brukar idag dela in belysning i tre grupper och alla de kan man med fördel blanda i ett rum. De olika typerna är allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning. Du kan med fördel jobba med belysning enligt tema eller stil du har i rummet du ska belysa, men det är viktigt att ha flera olika ljuskällor. Det oavsett om du väljer en downlight led, en lampett eller en plafond.

Olika rum behöver olika sorters belysning

Det är ju så att i våra hem har vi ofta kök, vardagsrum, badrum och sovrum. Det kan vara bra att utgå från vad du använder rummet till när du väljer lampor och belysning. I köket är det bra att dels ha belysning så att du ser att laga mat, dels ljus över matbordet då du ska äta. Över arbetsytor och köksbänkar kan det vara bra med spotlights eller downlight, köp led downlight här. Över köksbordet är det bra med riktat ljus.

Vad ska du tänka på̊ när du ljussätter hemma?

Det är bra att börja med de platser där du har behov av extra belysning. Det innebär då över matbordet, vid köksbänken, läshörnan, hallen och så vidare. Det kan vara smart att belysa väggar, även om inget hänger på dem, eftersom ljuset då an få rummet att kännas större än vad det är. För att hitta bästa ljuskällan är det bra att testa dig fram. Idag är det mycket LED som gäller i olika former, men tänk på att inte alla LED-lampor går att ljusreglera. Så det gäller välja rätt sort även där. Tänk även på att ha flera olika ljuskällor i dina rum. Det är alltid bättre att välja flera mindre ljuskällor än en enda stor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here