Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Nedsjunket fotvalv kallas även nedsjunket främre fotvalv, eftersom det innebär att framdelen på foten har skadats. Denna del är normalt formad som ett aningen böjt valv, från stortån till lilltån. Ibland kan denna del av foten sjunka ihop på grund av att musklerna under framfoten och vid tårna har slitits och blivit slappa. Det beror ofta överansträngning, en idrottsskada eller att man har använt dåliga skor. Besväret är vanligare vid hög ålder och kan även få sin början efter att man genomgått en operation i foten.

Symptom på nedsjunket fotvalv

Det vanligaste symptomet på nedsjunket fotvalv, eller framfotsfall som det även kallas, är en ihållande smärta och förhårdnader under trampdynan, domningar samt att man förlorar känseln i framfoten. Om man lägger märke till dessa symptom bör man uppsöka en läkare eller fysioterapeut som kan ställa en diagnos.

Hur behandlas nedsjunket fotvalv?

Nedsjunket fotvalv kan åtgärdas med hjälp av vila och övningar som tränar upp foten. Man kan prova att massera hålfoten med hjälp av till exempel en tennisboll som man rullar under foten. En annan vanlig övning är att fläta ihop fingrar och tår, för att underhålla rörligheten i framfoten. Att behandla besväret kräver ofta tid och tålamod, därför rekommenderas det att man fortsätter med dessa övningar dagligen i ungefär två till tre månader, eller enligt en läkares eller fysioterapeuts anvisningar.

Det är även viktigt att använda bekväma, ortopediska skor och iläggssulor för att motverka att besväret förvärras. Det finns skoinlägg som är utformade speciellt för denna typ av fotproblem. Align Footwear erbjuder högkvalitativa iläggssulor som stödjer foten och rättar till hela fotens position för att minska trycket på framdelen av foten. Dessa sulor skyddar foten och dämpar stötar, vilket kan påskynda läkningsprocessen utan att minska fotens rörlighet. Med ett par välanpassade skoinlägg kan man ofta röra på sig som vanligt och klara av sina dagliga aktiviteter utan smärta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here