Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Enligt flera oberoende källor är Thailand svenskarnas favoritresmål utanför Europa. Faktisk har det varit så i många år nu. Det kan såklart finnas lika många anledningar att resa till Thailand som det finns resenärer. Men väldigt många väljer resmålet på grund av de fantastiska möjligheterna till sol och bad, medan vintern rasar hemma i Sverige. Det har dock blivit allt vanligare att man inte längre vill nöja sig med sol och bad. Många resenärer vill kombinera solsemestern med unika och spännande upplevelser.

Resebyråer med fokus på upplevelser

Som ett komplement till solsemestercharter, finns numera resebyråer som specialiserar sig på paketresor som är fullspäckade med upplevelser och utflykter. Ett exempel är asiatours.se, som har stor expertis inom resor till Thailand. Oavsett om man är på jakt efter exotiska stränder och naturupplevelser eller om man föredrar mera kulturella upplevelser, står asiatour.se klar med färdiga paketlösningar som ger maximalt med unika upplevelser för pengarna. Ambitionen hos resebyrån är att erbjuda drömresor för alla åldrar, och man använder alltid beprövade och kompetenta guider med stor lokal kännedom. Upplevelser och utflykter kan därför kombineras med sol och bad på paradisliknande stränder.

Olika typer av upplevelser i Thailand

Thailands huvudstad Bangkok är proppfylld med mer eller mindre intressanta turistattraktioner och sevärdheter. Kulturella attraktioner såsom kungapalatset och en mängd fascinerande buddistiska tempel slåss om utrymmet med mera lättsam underhållning. Thailand har bland annat en världsberömd matkultur, och många älskar att uppleva någon av Bangkoks matmarknader. Djungel, floder och ett rikt djurliv kan också upplevas i Thailand. Bland annat finns det många Elefanter i Thailand, och tyvärr förekommer oetisk exploatering på vissa håll. Men man kan uppleva Elefanter på fint sätt genom ett besök på Elephant Care. Där tar man hand om elefanterna och strävar efter att de skall leva så naturligt som möjligt. Det handlar därför om att få en inblick i elefanternas vardag, istället för cirkusliknande underhållning.