Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du funderar på att ha ett eget litet tryckeri, där du kan göra tryck på kläder, eller skapa skyltar, klistermärken eller dekaler, så är ett första steg att ha rätt sorts maskiner och verktyg. Ett verktyg som är bra att ha är en så kallad skärplotter. Ibland så kallas det även för folieskärare eller vinylskärare. En sådan maskin tillsammans med ett bra datorprogram gör att du kan skapa olika motiv. Dessa kan du sedan skära ut med din skärplotter. Det finns olika varianter av denna maskin, med olika skärbredder. Det gör att du kan välja den som passar ditt behov och det du har tänkt att tillverka. Skärplottrar kommer även med olika skarphet på sina knivar. Sedan finns det även olika tillbehör som kan vara bra att skaffa till din plotter.

Välj rätt skärplotter

När du står i begrepp att välja en skärplotter så är det bra att först bestämma vad det är du vill att den ska göra. Även hur mycket den måste klara av. Det finns ju flera olika varianter av plotter att välja på idag. En del passar bäst för den som bara vill ha en kul hobby. Andra som vill kunna ha ett företag bör kanske välja en som klarar av hög kapacitet och stora volymer. Du bör alltså fundera på vad det är du ska trycka, vilka storlekar samt hur stor volym du vill kunna göra. Detta är viktigt eftersom det avgör vad för slags plotter du bör välja till din verksamhet. Om det är så att du vill göra många och stora motiv är det bra att satsa på en större och snabbare skärplotter. En mindre modell passar bra om det är att du bara ska ha den ibland och för enstaka motiv. Det finns även flatbäddsplotter för större ar, samt rullmatad plotter som passar bra för textiltryck och dekaler.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here