Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Är du en person som är fast besluten om att uppehålla en träningsrutin men har känslan av att gymmet inte riktigt är din grej? Du är absolut inte ensam om det. Våren och sommaren är enkla säsonger att hålla rutinen levande utan några problem, därför att vädret oftast tillåter en att kanske ta en löprunda i skogen eller en längre promenad. Problemet kommer under regniga hösten och kalla vintern. Hur tränar du då? Ekvationen är inte omöjlig. Långt ifrån.

Genom att skaffa passande träningsredskap får du möjligheten att utföra din träning oavsett vilken årstid det gäller. Om penarna i kassan inte räcker till och du behöver lite hjälp vid inköpet av redskapen kan du gärna finna information om lån här.

Vilka träningsredskap passar hemmagymmet?

I princip alla som försöker göra ett hemmagym stöter på ett och samma problem, nämligen att de saknar utrymme för att kunna bygga ett bra och komplett gym med alla redskap som önskas och behövs.

Lösningen är enkel. Välj ett träningskit med redskap som inte tar för mycket plats och är lätta att plocka undan. Detta utesluter automatiskt cykeltrainer och löpbandet då dessa är alltför platskrävande. Ett bra kit innehåller bland annat gummiband, hopprep, kettlebells och den ultimata yogamattan som passar för alla sorters övningar på golvet.

Den största fördelen med det kitet är att det inte kostar en förmögenhet och kan kombineras för olika övningar. Redskapen kan bygga upp starka armar, magmuskler och ben.

Hur motiverar du dig själv?

Ett annat vanligt problem förutom val av redskap är hur man sätter igång med träningen hemma. Ibland är det svårt att komma bort från den bekväma, mjuka soffan och TV för att göra sina övningar.

Bestäm gärna en tid på dygnet som passar bäst och sätt klockan på ”träning. En bra tid vara direkt efter jobbet eller tidigt på morgonen under vardagar kombinerade med en träningspass på helgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here