Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har du blivit förälskad i de uppblåsbara SUP boards och har fått smak för vatten, action och surfing, så vill vi försöka att beskriva fördelarna och nackdelarna med uppblåsbara SUP boards. Nu för tiden finns det riktigt många olika modeller, typer, varianter och även i många olika prisklasser och med olika typer av tillbehör. Slutligen vill vi försöka att rådgiva omkring skillnaderna mellan de uppblåsbara SUP boards och de klassiska hardboards.

Uppblåsbar eller hård?

Riktigt många utnyttjar i dag vattnet, fjorden och naturen i långt högre grad än tidigare. Outdoor segmentet och uteliv har verkligen kommit på allas läppar, vilket också ger en bra anledning till att investera i en uppblåsbar SUP board. När våren sakta träder in och det blir varmare, startar säsongen smått även för de uppblåsbara SUP boards. Hela våren, sommaren och en bra bit in i hösten kan man lugnt åka på turer tillsammans, själv och från plats till plats. Det är ett häftigt och annorlunda sätt att vistas i naturen på och samtidigt är det ett uppfriskande sätt att få ro i sinnet och samtidigt vara aktiv.

Det finns flera aspekter och övervägningar man ska tänka över innan man ger sig ut och investerar i en uppblåsbar SUP board. Det finns nämligen många billiga modeller på marknaden som har stora utmaningar och är av så dålig kvalitet att man inte kan få en bra upplevelse eller fastna för sporten. Det är trist och det skulle vara synd att köpa en dålig board som inte ger de rätta möjligheterna för att få bra upplevelser.

Det finns riktigt många fördelar med att välja en uppblåsbar SUP board när man vill komma i gång ordentligt med surfing. Den är mycket mer praktisk, då den snabbt och enkelt kan packas ihop och tas med. Samtidigt kan den pumpas upp på bara ett par minuter och på så vis kan man vara på vattnet inom kort tid. En uppblåsbar SUP board är mycket mer hållbar och flexibel än en vanlig hard board i glasfiber. Den uppblåsbara SUP boarden kan tåla sten, slag och stötar och samtidigt är den mycket tålig och klarar av att bli använd i alla förhållanden. Dessa är fördelar som är värda att överväga när man ger sig ut för att köpa sin första board. Köp alltid från ett av de erkända märkena där man kan vara säker på att få vägledning och ärlig service. Så kan du säkra dig om att du får en produkt som passar dina behov.

En hardboard i glasfiberkonstruktion kommer däremot att vara mycket mer ömtålig och man behöver därför verkligen vara försiktig med en board som denna. Om man redan vet att boarden kommer att användas i tävlingar, långa turer och endast av en person kan man investera i en hardboard som täcker dessa behov. En hardboard är mer stabil och ger ett bättre glid och framdrift när du paddlar på vattnet jämfört med en uppblåsbar SUP board. Du kan förvänta att en bra hardboard från ett av de internationella märkena kommer att kosta minst det dubbla av en uppblåsbar SUP board.

Överväger du att köpa en uppblåsbar SUP board, så är det i hög grad värt att överväga att investera i en board som har en tjocklek på minimum 14 eller 15 centimeter. Samtidigt ska du alltid köpa en board i en dubbellagerkonstruktion, vilket är din säkerhet för en stabil, hård och hållbar board med många års framtida användning för hela familjen. En tunn board kommer att böjas på mitten direkt om en person på 70kg står på den. Det försämrar upplevelsen på vattnet, men det gör det även svårare att stå på boarden när den inte är stabil.

Köp därför alltid en uppblåsbar SUP board från ett av de erkända märkena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here