Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När man talar om snabblån, så är det ett lån som främst är för dig som privatperson. Är det ett lån till företaget, så kan det vara bättre att kolla efter det som kallas för företagslån. Ett snabblån är i grund och botten ett blancolån. Många förknippar begreppet snabblån med att det är ett sämre lån med stora kostnader, men det är inte alltid det behöver vara så.

Snabblån kan även kallas för sms lån eller mikrolån och det handlar då oftast om ett mindre lån. Marknaden idag för denna typ av lån är numera bra reglerad, men det kan ändå ibland vara kostsamt. Det om du inte jämför aktörer, räntor och villkor.

Vad utmärker ett snabblån?

De flesta snabblån har ett par saker gemensamt. Oftast är det så att denna typ av lån är lätt att ansöka och det går oftast att ansöka när som under dygnet. Förr kallades det sms lån, eftersom man då kunde låna via mobilen, men idag finns dessa lån även på andra sorters plattformar.

En annan sak som ofta utmärker ett snabblån, det är att själva ansökan brukar snabbt behandlas samt att den som söker det kan ibland få besked direkt, eller senast senare samma dag som ansökan gjordes. En annan sak är att snabblån, de brukar betalas ut direkt efter att ansökan är godkänd.

Ett snabblån kan vara dyrare än vad andra former av privatlån är. Det är inte bara räntan som är högre, utan det är ofta även andra avgifter och andra kostnader som gör att det blir större kostnader.

Hur mycket kan man ansöka om i snabblån?

Oftast så är ett snabblån en mindre summa pengar. Det tenderar att ligga på belopp kring 500 – 20 000 kronor, men det finns även de som har snabblån på högre belopp. Snabblån är oftast ett lån som kan tas då man är i akut behov av pengar. Dock kan det ha en nackdel och det är att du kan ta ett lån du inte tänkt igenom noga och att det kan bli dyrare än vad du har tänkt dig.

Snabblån utan UC

Ofta kan du se att de som erbjuder snabblån även skriver att det är utan UC. Det handlar då om att de tar en kreditupplysning via en annan instans än Upplysningscentralen. Det kan till exempel vara via Creditsafe eller via Bisnode. Fördelen att det inte är via UC, det är att du då inte försämrar din kreditvärdighet på samma sätt.

Är det värt att ta ett snabblån?

Det är ju upp till dig om du anser att det är värt att ta ett snabblån eller inte. Är du i akut behov av pengar, snabbt, så kan det vara ett alternativ. Se bara till så att du vet vad det kommer att kosta dig samt att du vet med dig att du kan betala tillbaka. Ett annat alternativ annars är att kolla igenom andra typer av privatlån. De kan ha bättre ränta och längre löptid, men betalas inte ut lika snabbt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here