Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Ett av de mest använda redskapen i köket, det är stekpannan. Men är det verkligen bara att köpa första bästa stekpanna? Nja, det beror lite på. Det finns ju idag olika stekpannor att välja mellan. Dels kommer de i olika material, i olika storlekar samt att det finns specifika stekpannor som är för dig med en induktionshäll. Har du en vanlig spis, så kan du i stort sett välja den stekpanna du känner dig mest bekväm med. Sedan är det inte fel att ha flera! Om du vill veta mer om vilken stekpanna som är bäst i test, kika gärna in på Konsumentmagasinet.se. Den vanligaste storleken på en stekpanna, den är 28 cm och har oftast en bottendiameter på 20 cm.

Stekpannor i olika material

Det finns som sagt många olika material på stekpannorna. En vanlig modell av stekpanna, det är den så kallade gjutjärnspannan. Den tål det mesta, håller värmen länge och känns robust. Den kan vara något tung att hantera, men fungerar på alla spisar, även induktion. Det är rätt vanligt att en gjutjärnspanna ärvs mellan generationer, om den skötts om på rätt sätt. Denna typ av stekpanna passar bra för kött som ska stekas kort på hög värme. Den passar även bra för långkok.

Ett annat material du kan välja på stekpannan, det är kolstål. Den har goda stekegenskaper och passar väl för att tillaga fisk, kött, pannkakor och omeletter.

Rostfritt stål är ett ytterligare material som finns. Det är oftast den form av stekpanna som används i restaurangbranschen. I denna går det bra att använda de flesta redskap, oavsett om det är i trä, plast eller metall.

Non stick är en annan populär stekpanna. Det är en sådan som Teflon är, dock är just det ett varumärke, men många kallar alla non stick just för teflonpanna. Det som den har, det är en beläggning, som gör att man kan steka mat, utan allt för mycket matfett. Dock är beläggningen känslig.

Utöver dessa vi nämnt har du även stekpannor i koppar och stekpannor med keramisk beläggning.

Hitta rätt stekpanna för dig

När du ska välja stekpanna, så kan det vara en fördel att läsa ett bäst i test, som det som du kan hitta på Konsumentmagasinet. Det kan göra det lite lättare för dig att välja vad för stekpanna du ska välja att köpa. Eller så satsar du på att köpa fler än bara en!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here