Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

I den tid vi lever i nu, med en pandemi som härjar, så är det viktigt att skydda sig själv så väl som andra. Ett sätt att göra det på, det är att använda sig av munskydd. Du kan hitta sådana här. Runt om i Sverige så ser riktlinjerna olika ut kring användandet av munskydd. Det finns inget tvång eller lag som säger att man måste, men det finns rekommendationer. Bland annat att man bör ha på sig det i kollektivtrafiken. Det virus som nu härjar, det sprids via en så kallad droppsmitta. Det är alltså små droppar som kommer sig av kroppsvätskor. Det kan bland annat vara slem eller snor. När man hostar eller nyser så kan det finnas med ett stort antal av viruspartiklar. Viruset kan komma att överföras till kroppen genom dess slemhinnor. Så som vi a ögon, näsa och mun. Rör man sig i ansiktet efter att ha tagit på en förorenad yta kan man råka överföra smittan.

Förhindra spridning

Att bära munskydd kan till viss del hindra att viruset kommer in i kroppen via luftvägarna. Men det gäller då att använda munskyddet på rätt sätt. Det ska täcka både näsa och mun. Använd inte ett gammalt skydd. Med ett munskydd så kan du förhindra att dropparna tar sig vidare från mun och näsa. Det finns idag olika typer av munskydd. Utöver att använda dig av detta är det även viktigt att följa alla andra rekommendationer. Det är bland annat bra med distansering, alltså att hålla avstånd. Även att vara noga med att tvätta händerna samt även använda handsprit. Sedan om du känner av minsta symptom är det bra att stanna hemma och inte ha kontakt med någon. Samt även ta ett test. Det kan även vara bra att i dessa tider se till att stanna hemma och inte företa onödiga resor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here